کتابخانه

چرا می خوابیم

متیو واکر، دانشمند علوم اعصاب، در ابتدای کتاب چرا می خوابیم با شوخ طبعی نوشته است:

“دانشمندان موفق به کشفِ داروی جدید و خارق العاده‌ای شده‌اند که مصرفِ آن منجر به طولانی تر شدنِ طول عمر می شود. حافظه را تقویت میکند و جذابیتِ ظاهری را افزایش می دهد. مصرف کننده را لاغر و اشتهایش برای غذا را در حد متعادل نگه می دارد. او را از بیماری های مانند سرطان و آلزایمر حفظ میکند. باعث میشود کمتر سرما بخورد و کمتر آنفولانزا بگیرد. احتمال سکته‌ی قلبی و دیابت را کاهش می دهد. مصرف کننده بطور روزمره بیشتر احساس خوشحالی خواهد کرد و احساس افسردگی و اضطراب در او کمتر می شود. جالب است، مگر نه؟”

چرا می خوابیم؟

ما انسان ها بخش زیادی از زندگی خود را در خواب سپری می‌کنیم. در واقع حدود یک سوم از زندگیمان را خواب هستیم، به عبارتی اگر ۷۵ سال زندگی کنیم، حدود ۲۵ سال از آن را خوابیده‌ایم.

بنابراین کیفیتِ خوابِ شبانه مسئله‌ی بسیار مهمی در زندگی ماست، اما با بالا رفتنِ سرعتِ زندگی روزمره و شلوغ تر شدنِ برنامه های زندگی، به خواب بیشتر بع‌نوان یک عمل اختیاری نگاه می‌شود، عملی که پس از انجام همه‌ی کارهای روزانه، زمانِ باقی مانده را به آن اختصاص می دهیم. و بدون این که متوجه آن باشیم، این طرز فکر درمورد خواب در تمام جنبه های زندگی ما تاثیر منفی خود را نشان میدهد.

در کتاب چرا می خوابیم، “چرا می‌خوابیم: قدرت خواب و رویاها” متیو واکر درمورد ضرورتِ داشتن خواب کافی در شب و پیامدهای ناشی از نداشتن این خواب کافی را توضیح می دهد.

همانطور که پیش تر گفته شد، او یک دانشمند علوم اعصاب است، و همچنین استاد علوم اعصاب و روان شناسی در دانشگاه برکلی کالیفرنیا. او خود تحقیقات زیادی را در زمینه‌ی خواب مدیریت کرده است و با ترکیب نتایج بدست آمده از این آزمایش ها با نتایجی که دیگران از آزمایش های خود بدست آورده‌اند، تئوریِ کامل و جامعی درمورد دلایل ضرورت خواب بدست آورده است و همچنین راه هایی برای بهبود کیفیت خواب شبانه به خواننده معرفی می‌کند.

سه مزیت مهم خواب برای بدن

از خواندن این چرا می خوابیم میتوان اطلاعات زیادی درمورد خواب و ضرورت آن بدست آورد که در ادامه سه مورد از آنها را به اختصار توضیح خواهیم داد:

  • حفظ سلامتی:

خواب زیرساخت اصلی سلامتی است و بدونِ داشتن خواب کافی احتمال ابتلا به بیماری های مختلف به طرز قابل توجهی افزایش می یابد.

واکر در این بخش توضیح میدهد که قبلاً به دیگران میگفت سه ستونِ سلامتی خواب، خوراک و ورزش هستند اما پس از اینکه تحقیقاتش را در زمینه خواب به پایان رساند متوجه شد که خواب درواقع زیرساختی برای سلامتی است و خوراک و ورزش به صورت ستون بر این زیرساخت قرار دارند.

همه‌ی ما میدانیم که بیماری های قلبی در همه‌ی نقاط دنیا بسیار رایج هستند و هزینه‌ای که این بیماری برای سیستم سلامت دنیا ایجاد کرده است بسیار بالاست. اما واکر عقیده دارد درمانِ واقعی مجانی است. او میگوید کافیست مردم بیشتر بخوابند.

در سال ۲۰۱۱ تحقیقاتی بر ۵۰۰ هزار نفر با سنین مختلف انجام شد و محققین متوجه شدند کمبود خواب ریسک مرگ ناشی از ایست قلبی را ۴۵ درصد افزایش می دهد. تحقیقات دیگری بر مردان ژاپنی طیِ ۱۴ سال انجام شد و طی این تحقیقات مشخص شد کارمندانی که کمتر از شش ساعت در روز میخوابیدند ۵۰۰ درصد احتمال بالاتری برای سکته‌ی قلبی داشتند.

این تاثیرِ مستقیم حتی از تاثیر عوامل دیگری مانند سیگار کشیدن، اضافه وزن یا سابقه‌ی خانوادگی هم بیشتر بوده.

اما چرا این ارتباط بین خواب و بیماری های قلبی وجود دارد؟ چون کم خوابی باعث بالا رفتن فشار خون میشود و این فشار خون به عروق فشار می آورد و نهایتاً به دیواره های عروق قلبی صدمه می زند. این صدمه باعث بالاتر رفتنِ احتمالِ ایست قلبی می شود.

پس برای پایین آمدن فشار خون و داشتن زندگی طولانی همراه با سلامتی، کافیست بیشتر بخوابیم!

بهبود عملکرد هوش :

رانندگی حین خواب آلودگی خطرهایی مشابه رانندگی حین مستی دارد

همه‌ی ما با خطراتی که رانندگی کردن حین مستی برای خودمان و دیگران دارد آشنایی داریم. اما آیا می دانستید رانندگی حین خواب آلودگی حالتی مشابه به رانندگی حین مستی دارد؟

کمتر از ۷ ساعت خواب شبانه باعث می شود احتمال تصادف به شدت بالاتر برود.

اگر خوابی که دارید کمتر از مقدار خوابِ موردنیاز بدنتان باشد، بدنتان برای جبرانِ آن به حالتِ “ماکرو اسلیپ” می رود. ماکرو اسلیپ در زمان بسیار کوتاهی (چند ثانیه) اتفاق می افتد، اما از لحاظ های دیگر درست مانند خواب معمولی است. پس حین مایکرو اسلیپ شما کنترلی بر حرکات خود ندارید. اگر پشت فرمون این اتفاق بیفتد، چند ثانیه کافیست تا اتومبیل شما وارد یک لاین دیگر شود و تصادفِ عظیمی را بوجود بیاورد.

تحقیقات یک گروه پژوهشی استرالیایی نشان داده است که افرادی که ۱۹ ساعت از خوابشان گذشته بود عملکردشان مانند افرادی بود که مست بودند.

ایجاد آرامش در خواب

ایجاد آرامش :

افزایش جذب آفتاب در طول روز و کاهشِ مصرفِ مواد غذاییِ خاصی باعث بهبود کیفیت خواب می شود.

اولین راه حلی که واکر برای بهبود خواب شبانه معرفی می کند، کاهش مصرف مشروبات الکلی و نیکوتین است. به گفته‌ی واکر مصرف این مواد نه تنها به خواب رفتن را برای بدن دشوارتر می کند، بلکه تنفس در خواب را هم سخت تر میکند. همچنین خواب سبک تر می شود و افراد چندین بار در طول شب بیدار میشوند و بدنشان به خواب عمیق فرو نمیرود.

راه حل دوم واکر در چرا می خوابیم برای بهبود کیفیت خواب، گرفتن دوش آب گرم قبل از خواب است. آب گرم باعث آرامشِ عضلات می شود و ذهن را نیز آرام می کند. کاهش دمای بدن که پس از دوش آب گرم ایجاد میشود عضلات را شل کرده و حس گیجی ایجاد میکند که برای به خواب رفتن بسیار مطلوب است.

او همچنین در چرا می خوابیم پیشنهاد می کند در طول روز تا جایی که ممکن است در معرض آفتاب قرار بگیریم. در معرض آفتاب قرار گرفتن در طول روز به تنظیم شدنِ ساعتِ بدن کمکِ بسیاری میکند و برنامه‌ی خوابمان به این ترتیب منظم تر می شود. سعی کنید پرده‌ی اتاق خوابتان را باز بگذارید تا صبح به جای زنگ ساعت با نورِ آفتاب از خواب بیدار شوید. بدین ترتیب بدن به آرامی و بطور طبیعی بیدار می شود و بسیار سرحال تر خواهید بود.

در نهایت او پیشنهاد میکند دمای اتاق خوابتان را نسبتاً پایین نگه دارید. کیفیت خواب در اتاق های گرم بسیار پایین تر از اتاق هایی با دمای پایین تر است.

به ما بگو چطور هستیم ؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
نمایش بیشتر

مدرسه کسب و کار آیا

مدرسه کسب و کار آیا، یک موسسه آموزش مهارت‌های فردی و توسعه کسب و کار است که ماموریت آن آموزش روش‌های ایده‌پردازی، راه اندازی و ارتقای کسب و کار، مهارت‌های مذاکره و فروشندگی حرفه ای و به صورت کلی ارتقا و رشد افراد، مدیران و سازمان ها می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا