مقالات بازاریابی و برندینگمقالات فروش

روانشناسی رنگ ها در بازاریابی

روانشناسی رنگ ها در بازاریابی

شاید در رابطه با روانشناسی رنگ ها در بازاریابی مطالبی را شنیده باشید؛ اما سوال مهم اینجاست که واقعا رعایت این نکات تا چه میزان می‌تواند در برندینگ و در ذهن مخاطب تاثیر گذار باشد؟

همانطور که از عنوان آن مشخص است؛ مبحث، مبحث روانشناسی و روانشناختی است. رنگ‌ها تاثیر بیش از اندازه ای در تحریک شور و هیجانات ما دارند و یا بالعکس ممکن است ما را دلسرد کنند و واکنش منفی ما را به همراه داشته باشند.

یکپارچگی سازمانی باید در تمام المان های کسب و کار رعایت شود تا مشتری احساس کند با مجموعه ای تمام حرفه ای روبروست. یکپارچگی سازمانی عبارتند از: تبلیغات محیطی، تبلیغات دیجیتال، شعارهایی که در آن تبلیغات استفاده می‌شود، برخورد با مشتریان، المان های بصری مانند طراحی لوگو و غیره، انتخاب نام برای برند

روانشناسی رنگ‌ها در بازاریابی(که در یک پست جداگانه مبانی انتخاب نام برای یک برند را شرح خواهیم داد) و سایر موارد که به هویت سازمانی شما باز می‌گردد و نشان از یکپارچگی شما دارد؛

به این ترتیب زمانی که شما حضور ندارید و نمی‌توانید به صورت فیزیکی با مشتریان صحبت کنید، مثلا در وبسایت شما، مشتریان شما اين يكپارچگى را لمس خواهند کرد. تک تک المان‌های بصری، معرّف برند شما هستند که رنگ‌ها، یکی از این المان‌ها هستند.

رنگ‌ها در بسته بندی محصولات نیز نقش مهم و تأثیرگذاری دارند و بر انتخاب‌های ما به طور غیر مستقیم اثر می‌گذارند. شاید برای شما اتفاق افتاده که یک محصول را صرفا به خاطر بسته بندی جذاب آن خریداری کرده باشید. فارغ از اینکه از خرید آن محصول راضی و یا ناراضی باشید.

در پست های آتی به تفصیل و جداگانه، تک تک رنگ‌ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

رنگ آبی در بازاریابی

روانشناسی رنگ آبی در بازاریابی

آبی رنگ اعتماد، اطمینان، صداقت، مسئوليت پذیری و آرامش است. مطمئن ترین رنگ براى استفاده در هر کسب و کار است و اگر زمانی مردد بودید و نمی‌دانستید که چه رنگی را استفاده کنید، حتماً آبی را انتخاب کنید. آبی حس اعتماد به نفس و همچنین مسئوليت پذیری را نشان می‌دهد. آبی رنگ آرامش است و تنش‌ها و ترس‌ها را کاهش می‌دهد. ضربان قلب را آهسته و اشتها را کم می کند. بنابراین اگر در صنعت رستوران داری فعالیت می‌کنید هرگز از رنگ آبی استفاده نکنید.

همچنین آبی نشان از قدرت یکپارچگی و وحدت دارد. همانگونه که اشاره کردیم آبی باعث افزایش میزان اعتماد و کاهش ترس می‌شود. بنابراین اگر در مؤسسات مالی و بانکی فعالیت دارید و می‌خواهید از مردم پول دریافت کنید و یا در صنعت ایرلاین فعالیت می‌کنید که آدم‌ها ممکن است از پرواز هراس داشته باشند یا به هر دلیلی این ترس در آن‌ها وجود داشته باشد که به شما اعتماد نکنند، باید درصد زیادی از ترس‌های آن‌ها را کاهش داده و اعتماد آنها را جلب کنید.

اجازه دهید مثال جالبی را بررسی کنیم:

همانطور که گفته شد، آبی رنگ آرامش است. لذا برای تمرکز بیشتر ورزشکاران، خصوصا در رشته وزنه برداری از رنگ آبی در سر تا سر سالن استفاده می‌شود. از المپیک ۲۰۰۰ که حسین رضازاده و حسین توکلی قهرمان شدند، ۲۰۰۴ آتن که مجدداً حسین رضازاده قهرمان شد، ۲۰۰۸ پکن و ۲۰۱۲ لندن که بهداد سلیمی قهرمان المپيك شد تمام سالن‌های وزنه برداری آبی بودند. اما در سال ۲۰۱۶ و المپیک ریو حتما بخاطر دارید که چگونه تمرکز بهداد سلیمی را بر هم زدند! اینبار رنگ کل سالن سبز بود. ممکن است این سوال را بپرسید که مگر این تغییر رنگ چقدر تاثیر داشته؟

یا بگویید شرایط برای تمام ورزشکاران یکسان بوده است. بله. یکسان بوده است. اما ورزشکاران کشور میزبان یا کشورهای دیگر از چهار سال قبل با خبر بودند که قرار است در سالنی با چنین شرایطی مسابقه دهند. اما ورزشکار ما و برخی از ورزشکاران دیگر، خیر! از این موضوع با خبر نبودند.

همین المان‌های کوچک و ساده می‌تواند تمرکز مخاطب(مخاطبان) را بر هم بزند.همانطور که گفتیم آبی رنگ اعتماد نیز هست. اکثر سیاستمداران دنیا در بیشتر سخنرانی‌ها و کنفرانس های خبری از بکگراند آبی استفاده می‌کنند. برای اینکه از تنش‌ها کاسته و حرف خود را باورپذیر تر جلوه دهند. برای طراحی وبسایت سازمان تان حتماً این رنگ را در نظر بگیرید. خاصه اینکه اگر درگاه پرداخت دارید و محصول یا خدماتی را به فروش می‌رسانید.

برندهایی با لوگوهای آبی :

  • ‏Allianz
  • ‏AMERICAN EXPRESS
  • ‏VOLVO

روانشناسی رنگ قرمز در بازاریابی

روانشناسی رنگ قرمز در بازاریابی

اگر قصد دارید که تمرکز مخاطب تان را بدزدید و متوجه خود کنید، حتما از رنگ قرمز استفاده کنید. قرمز اولین جایی است که چشم به دنبال آن می‌رود.

قرمز رنگ انرژی است و با هوش هیجانی و جابجایی تداعی می‌شود. از این رنگ برای اتاق نوزادان استفاده نکنید. استفاده نابجا و بیش از حد این رنگ باعث تنش می‌شود.

قرمز رنگ افراد خاص است و افرادی که قرمز می‌پوشند یا ماشین قرمز سوار می‌شوند یا تلفن همراه قرمز رنگ استفاده می‌کنند قصد دارند خود را متمایز از بقیه نشان دهند.

مخاطبان ماشین فراری قرمز و تلفن‌های قرمز رنگ اپل را به خاطر بیاورید. اين افراد هميشه كسانى هستند كه تمایل دارند متمايز از بقيه به نظر بيايند و جلوی چشم باشند.

قرمز رنگ عشق، شور، هیجان و زندگی است. اکثر عروس‌های چینی لباس عروس شان قرمز رنگ است. به این خاطر که آن‌ها رنگ قرمز را کاملاً رنگ زندگی می‌نامند(پرچم کشورشان نیز گواهی مستدل و مستحکم بر این صحبت است) قرمز، رنگ اشتها نیز هست و رستوران‌ها و برندهای فست فود کاملاً این نکته را رعایت می‌کنند. هم در طراحی فضاى رستوران و هم در طراحی لوگو.

برندهایی با لوگوهای قرمز :

  • ‏CocaCola
  • ‏KFC
  • ‏PizzaHut
  • ‏VIRGIN

 

رنگ زرد در بازاریابی
رنگ زرد در بازاریابی

روانشناسی رنگ زرد در بازاریابی

رنگ زرد رنگ خوشحالی، سرگرمی، شادی و بازیگوشی است. استفاده مناسب و به اندازه آن همان قدر که می‌تواند خوشحالی و شادی را القا کند، استفاده ی بيش از حد آن می‌تواند باعث عصبانیت، نگرانی و اضطراب شود؛ خاصه در افرادی که قبلاً سابقه استرس را داشته اند. در استفاده از این رنگ، نهایت دقت را داشته باشید.

همانگونه که ذکر شد، زرد، رنگی است که با سرگرمی و شادی و بازی همراه است. اگر بخاطر داشته باشید اولینPlayStationیا همانPS1با عناصر زرد رنگ در تلویزیون شما نمایان می‌شد. یا در طراحی یکی از بزرگترين کمپانی‌های فیلم سازی دنیا که یک شیر و لوگوی زرد رنگ، معرف آن است:

Metro Goldwyn Mayer

در استفاده از رنگ زرد با دقت گام بردارید و کمی خسیس باشید چون استفاده ی زیاد از حد آن تنش و عصبانیت را به همراه دارد؛ به طوری که روانشناسان معتقدند اگر می‌خواهید یک محل عبور ایجاد کنید(مثلا در یک خیابان) که افراد توقف نداشته باشند و باعث ترافیک نشوند، حتما از رنگ زرد استفاده کنید. آدم‌ها خودشان با دیدن این رنگ واکنش نشان داده و عبور می‌کنند.

برندهایی با لوگوهای زرد :

  • ‏Walmart
  • ‏Pringles
  • ‏Lipton

 

رنگ سبز در بازاریابی

روانشناسی رنگ سبز در بازاریابی

سبز، رنگ رشد و سرزندگی است و تداعی کننده زندگی جدید است. از لحاظ روانشناسی رنگ سبز با تعادل و هارمونی ذهن، بدن و احساس همراه است و همچنین حس آرامش را ایجاد می‌کند. سبز تداعی کننده طبیعت، سلامتی، التیام گرفتن و مهربانی است و به بخشنده بودن و سخاوت و همدلی تشویق می‌کند. اگر نمی‌دانستید که برای کسب و کارتان از چه رنگی استفاده کنید(در هر جایی و برای هر فعالیتی) شک نکنید و از رنگ سبز استفاده کنید. بنابراین آبی و سبز دو رنگ مطمئن برای استفاده در المان‌ها و هویت سازمانی شما هستند.

سبز تیره با پول و ثروت و پرستیژ همراه است(رنگ‌های بکار برده شده در دلار، گواهی بر این ادعاست) در حالی که سبز روشن بیانگر رشد و تازگی است. در دنیای غرب رنگ سبز با پول معنی می‌شود؛ همانگونه که پول با رنگ سبز.

سبز ترش(که به سبز لیمویی هم معروف است) نشان از عقبه و پتانسیل درونی بالایی است که به شما پیشنهاد داده شده است. به این معنی که ما کاملاً از از پیشنهادی که به شما داده ايم، اطمینان خاطر داریم.

برندهایی با لوگوهای سبز

  • ‏Starbucks
  • ‏JOHN DEERE
  • ‏bp
  • ‏android

رنگ بنفش در بازاریابی

روانشناسی رنگ بنفش در بازاریابی

بنفش، در یک کلمه، رنگ سلطنتی است.

نشان از قدرت، ثروت و جایگاه حاکم محض دارد(تمام این موارد باید همزمان با هم اتفاق بیفتند؛ ممکن است شخصی بسیار ثروتنمد باشد اما نه از قدرت کافی برخوردار است و نه از جایگاه اجتماعی خاصی بهره مند است)

استفاده از رنگ بنفش در لوگو یا بسته بندی لزوماً به این معنی نیست که ما حتماً باید از خانواده سلطنتی باشیم تا از آن محصول استفاده کنیم. برندینگ یعنی ایجاد ذهنیت؛ ما قصد داریم این ذهنیت را ایجاد کنیم که افراد خاص از محصولات ما استفاده می ‌نند و برای افراد خاص تولید شده اند. بنابراین اگر شما هم از محصولات خاص ما استفاده کنید، قطعا شخص خاصی به نظر خواهید رسید.

بزرگترین خانواده سلطنتی دنیا در بریتانیا هستند و سلطنت با بریتانیا تعریف می‌شود. دیوید کامرون، نخست وزیر پيشين انگلستان پیش از استعفاء، در اکثر جلسات داخلی و خارجی و همچنین مذاکرات با قدرت‌های جهان، با کراوات بنفش خود حاضر می‌شد. او با این کار قصد داشت قدرت سلطنتی کشورش را به دنیا مخابره کند.

اگر المپیک ۲۰۱۲ لندن را به خاطر داشته باشید، تمام فضای شهر و دور تا دور استادیوم ها و المان‌های معرفی کننده المپیک ۲۰۱۲ به رنگ بنفش طراحی شده بودند. فقط برای اینکه به تمام دنیا هویت کشورشان را مخابره کنند.

برندهایی با لوگوهای بنفش

  • ‏Cadbury
  • ‏FedEx
  • ‏Hallmark
  • ‏LOS ANGELES LAKERS
  • YAHOO

رنگ صورتی در بازاریابی

روانشناسی رنگ صورتی در بازاریابی

صورتی رنگى است که با شفقت و دلسوزی و ترحم، عشق و رمانتیک بودن آمیخته شده است. همچنین رنگی است الهام بخش و گرم، مایه ی آسایش و رنگی است که امید به آینده را پیشنهاد می‌کند.

صورتی آرامش بخش است و فارغ از هرگونه تهدید.

همانطور که در بالا اشاره شد، نوید بخش آینده است و همواره امید را در دل‌ها زنده نگه می‌دارد. از این رو بسیاری از مؤسسات خیریه از رنگ صورتی استفاده می‌کنند.

(لوگوی مؤسسه خیریه محک را به خاطر بیاورید)

صورتی منعکس کننده ی لطافت، شیرین بودن و دارای انرژی بصری و احساسی است؛ از این رو استفاده از این رنگ برای محصولات، خدمات و وبسایت های مرتبط با خانم‌ها بسیار مناسب است. صورتی، مناسب ترین رنگ برای برندهای مرتبط با خانم‌ها می‌باشد. لوگوی ویکتوریا سیکرت از معروف ترین آن‌هاست.

سالن‌های زیبایی، خدمات آرایشی و بهداشتی، فروشگاه‌های آبنبات و شکلات از رنگ صورتی استفاده می‌کنند. به عبارتی ساده رنگ صورتی به عنوان رنگ سازمانی نیز در حوزه فروشندگی حرفه ای  نیز می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

برندهایی با لوگوهای صورتی

  • ‏VICTORIA SECRET
  • ‏Barbie
  • ‏Baskin Robbins
  • ‏Hello Kitty
  • ‏T…Mobile

رنگ سفید در بازاریابی

روانشناسی رنگ سفید در بازاریابی

در روانشناسی رنگ ها، سفید رنگ آغازی دوباره است. سفید، احساسات را تحریک نمی‌کند و انسان را تهییج نمی‌کند.
رنگ سفید این قابلیت را دارد تا راه را برای خلق هر چیز جدیدی که ذهن می‌تواند تصور کند، باز کند.
در علم بازاریابی مفهومی وجود دارد با عنوان:
White Space
یا فضای سفید. فضای سفید زمانی به كار می‌رود که شما قصد بر هم زدن حواس مخاطب یا جلب کردن توجه او را ندارید! به مخاطب تان اجازه می‌دهید تا خودش تصمیم بگیرد و همه چیز را بررسی کند. دلیل اینکه شما در جستجوگر تان می‌نویسید:
google.com
و اکثریت فضا را رنگ سفید تشکیل داده و فقط در مرکز تصویر یک کادر کوچک می‌بینید، به همین خاطر است. به شخص اجازه می‌دهید تا آزادانه راه های جدید را بدون دخل و تصرفی، خودش آغاز کند.
سفید، رنگ صلح(بالا بردن پرچم سفید در تاریخ همواره نشان از صلح داشته است) و دوستی، رنگ تمیزی و خالص بودن است. از این رو اکثر برندهای شوینده و پاک کننده علاوه بر رنگ های دیگری که ممکن است در طراحی هایشان بکار ببرند، رنگ سفید را حتما در لوگو، بسته بندی یا تبلیغات شان استفاده می‌کنند.

برندهایی با لوگوهای سفید

  • ‏OralB
  • CloseUP
  • KLEENEX

رنگ مشکی در بازاریابی

روانشناسی رنگ مشکی در بازاریابی

مشکی رنگ قدرت، تسلط و نفوذ است.
در بسیاری از موارد می‌تواند غیر دوستانه، دید از بالا به پایین و بسیار جدی باشد.
در کل مشکی به رنگ قدرت شهرت دارد.
مشکی رنگ مورد علاقه جوانان است و به شدت مورد علاقه کسانی که سعی می‌کنند جایگاه ویژه ای در بین دوستان و جامعه خود پیدا کنند. زیرا این افراد به دنبال یافتن قدرت و تثبیت کردن جایگاهشان هستند.
مشکی رنگ جاه طلبی محض است.
تلفیق مشکی با قرمز، طلایی و یا نقره ای، تأثير دراماتیکی را ایجاد می‌کند و در بسته بندی های مشکی با این ترکیب رنگ ها نشان از ارزشمند بودن و گران بودن و خاص بودن آن دارد.
برای بیزینس های لوکس استفاده از رنگ مشکی بسیار مناسب است و نشان از ظرافت و زیبایی و دقت در تولید آن محصول یا خدمت را دارد. محصولات با کیفیت بالا یا همان High quality professional products و همچنین کالاهای لوکس و کمپانی های ماشین های گران قیمت، رنگ مشکی را مناسب ترین گزینه برای رساندن پیام برند خود می‌دانند.

برندهایی با لوگوهای مشکی

  • apple
  • AUDI
  • Blackberry
  • MONT BLANC

رنگ نارنجی در بازاریابی

روانشناسی رنگ نارنجی در بازاریابی

نارنجی رنگ گرم، پر جنب و جوش و زرق و برق داری است. ترکیبی از انرژی و خوشی و سرگرمی است. رنگی است که آدم ها دوست دارند ریسک کنند و از آن استفاده کنند و حتی برای یک بار هم که شده آن را امتحان کنند. در روانشناسی، رنگ ماجراجویی، خوش بینی، اعتماد به نفس و اجتماعی بودن است.

از نظر روانی رنگی است که باعث ایجاد شور و انگیزه می‌شود و همانند رنگ قرمز باعث تحریک اشتها می‌شود و در بسیاری از رستوران ها از رنگ نارنجی استفاده می‌شود.

نارنجی رنگ مناسبی برای اتاق ها در هتل ها هستند زیرا این رنگ احساس اجتماعی بودن و خونگرم بودن را تحریک می کند و زمانی که از این رنگ استفاده می‌کنید، به مشتری این احساس را می‌دهید که خونگرم هستید و احساس نزدیکی و صمیمیت با وی می‌‎کنید. همچنین رنگ مناسبی برای کودکان هست و اگر محصول شما اسباب بازی است و یا با مارکت کودکان سر و کار دارید می‌توانید از رنگ نارنجی استفاده کنید.

برندهایی با لوگوهای نارنجی

  • ‏HERMES
  • ‏Fanta

رنگ طلایی در بازاریابی

روانشناسی رنگ طلایی در بازاریابی

طلایی رنگ کیفیت، پرستیژ و لوکس بودن است.

وقتی شما از این رنگ در محصولات یا خدمات خود استفاده می کنید، در واقع به مخاطبان این پیام را ارسال می کنید که محصولات و خدمات شما بسیار گران قیمت هستند و هر کسی قابلیت استفاده از این محصولات یا خدمات را ندارد و کاملاً اختصاصی برای گروه خاصی طراحی شده است.

طلایی از اهمیت زمان، انرژی و روح سخن می گوید و رنگ پیروزی است؛ به همین خاطر است که مدال نفرات اول در مسابقات المپیک، مسابقات جهانی و هر و مسابقه دیگری، همیشه طلایی بوده است.

اولین کلمه ای که بعد از شنیدن کلمهGold در ذهن تداعی می شود، کلمه لوکس است.

برند هایی با لوگوهای طلایی

  • ‏ROLEX
  • ‏Lexux
  • ‏Lindt

رنگ نقره ای در بازاریابی

روانشناسی رنگ نقره ای در بازاریابی

نقره ای نیز رنگی است که با پرستیژ و رفاه همراه است و از مدرن بودن سخن می‌گوید.

در اکثر برند های جواهر از رنگ نقره ای استفاده می‌کنند و رنگ نقره ای نیز همانند رنگ طلایی در برندهای ساعت و جواهر نقش مهمی دارد. به همین خاطر در طراحی تبلیغات و بسته بندی‌ها به وفور این رنگ به چشم می‌خورد و همانطور که پیش از این اشاره شد، ترکیب آن با رنگ مشکی نشان از ارزشمند بودن و گران بودن آن محصول دارد.

در برخی موارد برای نشان دادن سرعت، از رنگ نقره ای استفاده می‌کنند. برای همین بسیاری از کمپان‌ های اتومبیل سازی، از رنگ نقره‌ای در تبلیغات و یا حتی لوگوهای خود استفاده می‌کنند. برای رساندن مفهوم سرعت در تکنولوژی و همچنین در زمینه فناوری اطلاعات، رنگ نقره ای بسیار پر کاربرد است.

برندهایی با لوگوهای نقره ای

‏Mercedes Benz

‏NISSAN

‏TOYOTA

مدرسه آیا دوره اصول تدوین برنامه بازاریابی برگذار می نماید.

 

به ما بگو چطور هستیم ؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۷ رای
نمایش بیشتر

مدرسه کسب و کار آیا

مدرسه کسب و کار آیا، یک موسسه آموزش مهارت‌های فردی و توسعه کسب و کار است که ماموریت آن آموزش روش‌های ایده‌پردازی، راه اندازی و ارتقای کسب و کار، مهارت‌های مذاکره و فروشندگی حرفه ای و به صورت کلی ارتقا و رشد افراد، مدیران و سازمان ها می‌باشد.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. با سلام خدمت استاد عزیزم ، ممنون بابت مقاله بسیار عالی و کاربردیتون👍
    ارادتمند شما سیاوش فرتوت
    #الهی_که_عالم_عامل_عاشق_باشیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا