مقالات مدیریت و رهبریمقالات مهارت های فردی

ریسک پذیری تنها وجه تمایز شماست، آن را جدی بگیرید!

هر وقت که صحبت از ریسک کردن به میان می‌آید، ناخودآگاه  ذهن ما به سمت کارهای غیرمنطقی، خطرناک و در نهایت موفق نشدن، می‌رود در حالی که موفقیت اغلب افراد در زندگی کاری و حتی خانوادگی به خاطر تمایلشان به انجام دادن کارهای ریسکی می‌باشد. حتما بعضی از اطرافیان شما، انسان‌هایی به شدت ریسک پذیر و بعضی دیگر بسیار محتاط هستند ، تا آنجا که از انجام دادن کارهایی با کم ترین درصد ریسک هم اجتناب می‌کنند.

آیا تا کنون نحوه صحبت کردن آن‌ها را با هم مقایسه کرده اید؟ افرادی که ریسک پذیر هستند ، با موقعیت‌های جدید به این شکل برخورد می‌کنند: وای ! این یک فرصت بی نظیر است که به من اجازه می‌دهد به جایگاهی بالاتر برسم،  چه فرصت خوبی برای یاد گرفتن برایم فراهم شده است، این ایده مثل یک بمب است! در این شرایط این گونه  افراد آنقدر هیجان زده می‌شوند که باعث به وجد آمدن اطرافیانشان نیز می‌شوند، در مقابل افرادی که حاضر به ریسک نیستند با شنیدن هرموقعیتی چنین واکنش‌هایی از خود نشان می‌دهند: دیوانه شده ای؟ تو چه چیزی در رابطه با جامعه می‌دانی؟ تو چه چیزی در رابطه با بیزنس می‌دانی؟ تو چه چیزی در رابطه با ورشکستگی می‌دانی؟ تو چه چیزی در رابطه با ماشین لباس شویی می دانی؟!

آیا می دانستید ریسک کردن بهترین معلم افراد موفق است؟

در میان فرصت‌هایی که به دست می‌آوریم، ریسک کردن می‌تواند باعث شکل گیری فرصت‌های رشد و یادگیری هرچه بیشتر ما شود. heather Rabbatts که در بین صد زن قدرتمند  انگلستان جای دارد ،در مصاحبه ای در برنامه woman’s hour power list  گفت: ” شما زمانی چیزی را فرا می‌گیرید که در حال ریسک کردن باشید، من جذب هر دو آنها شدم:  هم ریسک کردن و هم یاد گرفتن! این دقیقا همان عاملی بود که مرا هدایت کرد تا شغلی را انتخاب کنم که بقیه در مورد آن این گونه فکر می‌کردند: تو نمی‌توانی آن را انجام بدهی ، این غیر ممکن است !

پس بیایید نتیجه بگیریم که غیرممکن ها در ریسک کردن، ممکن می‌شوند

آیا وقت آن نشده که از منطقه امن خود بیرون بیایید و به آرزوهایتان برسید؟

Palema Barnes رئیس و مدیر عامل Engeder Health  (یکی از سازمان های بزرگ امور خیریه در آمریکا) در مصاحبه ای می‌گوید:

به شاغلین همه حرفه ها ،به ویژه جوانان توصیه ای دارم : باید بدانید که جهان بیرون از منطقه راحت اطراف ما می‌تواند بسیار بزرگ تر و ترسناک‌تر باشد. با پا گذاشتن در این دنیای جدید و ریسک کردن قادر خواهیم بود تا به موفقیت‌های حرفه ای دست یابیم و توانایی های نهفته خود را بشناسیم. وقت آن است که منطقه امن خود را رها کرده و به دنبال آن چیزی باشیم که شدیدا به آن علاقه داریم، یعنی” همان رویاهایمان”.

منطقه امن

منطقه امن چیست؟

منطقه امن یعنی عادتی که نسبت به بودن در آن احساس راحتی و امنیت دارید و دوست ندارید به سادگی آن را از دست دهید. به عنوان مثال در شغلی مشغول به کار هستید و سعی می کنید با حقوق کم آن بسازید. چرا که اعتقاد دارید اگر بیکار شوید و دنبال یک کار با حقوق بیشتر بگردید این آرامش مالی فعلی را از دست خواهید داد.

همه  ما در ذهن خود بزرگترین آرزوها را داریم. از کودکی آرزوی داشتن بزرگترین خانه، بهترین ماشین، بهترین همسر و غیره داریم اما چرا بعضی از افراد به آرزوهایشان دست یافته اند اما شما نه؟ چند بار پیش آمده که به فردی نگاه کنید و با خود فکر کنید او همان زندگی را دارد که من آرزویش را دارم؟ فرق شما با یکدیگر چیست؟

بیایید بحث تکراری که ثروت و هوش تنها عامل موفقیت افراد نیست و چه بسیار افرادی که با ثروت و هوش کم به موفقیت‌های بزرگ دست پیدا کرده اند را شروع نکنیم و در عوض وجه تمایز دیگری که باعث رسیدن این افراد به آرزوهای شما شده است را به شما بگوییم : آن‌ها ریسک کرده اند ولی شما نه!

پا گذاشتن به دنیای بیرون از منطقه امن نباید بی حساب انجام شود. شما با ابزاری به نام زمان می توانید مهارت هایی که به شما توانایی مقابله و فعالیت با خطرات و چالش های ریسک را می‌دهد را یاد بگیرید و با دانش کافی دنبال آن بروید. قبل از فراگیری این مهارت ها ابتدا خود را باید بشناسید. توانایی و نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کرده تا بتوانید در مواجه با افراد جدید از خود دفاع کنید.

انجام تست هوش هیجانی بار آن رایگان برای سنجش میزان مهارت خود در کنترل احساسات و رفتارها در کنار انجام تست آی کیو برای سنجش میزان قدرت فکر و تصمیم گیری برای حل مسائل پیش رو و نیز انجام تست های شخصیت شناسی برای شناخت نقاط قوت و ضعف خود نظیر تست شخصیت رنگ کمک می کند بهتر بتوانید مهارت فردی خود را بشناسید.

مزایای ماندن در نقطه امن:

داشتن اعتماد به نفس:

شرکت در فعالیت های روزمره معمولاً باعث می شود در آنها بهتر شوید. به عنوان مثال در شغل خود هنگامی که از تجربیات خود در طول مدت زیادی که از کار گذشته استفاده می کنید و در آن بهتر می شوید، این یک اعتماد به نفس سالم ایجاد می کند که به آن اعتماد به نفس نیز می گویند.

خطرات را به حداقل می‌رساند:

اگر می‌خواهید روی کاری که در حال حاضر انجام می‌دهید تمرکز کنید و محرک‌ها یا فعالیت‌های جدیدی را معرفی نکنید، ماندن در منطقه راحتی مفید است. به هر حال، فعالیت‌های معمولی نسبت به فعالیت‌های ناشناخته خطر کمتری دارند.

جوان سازی:

پس از ترک منطقه راحتی خود برای امتحان کردن چیزهای جدید، بازگشت به شرایط آشنا می تواند به شما کمک کند تا قبل از روی آوردن به موقعیت های اضطراب زا که نامطمئن به نظر می رسند، از نظر جسمی و روانی دوباره شارژ شوید. این به ویژه برای درونگراهایی که دوست دارند زمان خود را تنها بگذرانند، صادق است.

معایب بودن در نقطه امن:

محدود بودن مهارت‌های جدید:

با ماندن در منطقه امن خود، ممکن است فرصت توسعه مهارت‌های جدید و فرصت بهبود نقاط ضعف خود را کنار بگذارید.

رضایت:

عدم انجام فعالیت های جدید می تواند شما را از خود راضی کند. ممکن است با تجربه نکردن چالش های جدید فرصت های رشد را از دست بدهید و در نتیجه در زندگی احساس ضعف و بی انگیزگی کنید.

بدون خطر، بدون پاداش:

این عبارت رایج به این مفهوم ساده اشاره می کند که اگر چیز جدیدی را امتحان نکنید، به هیچ چیز جدیدی نخواهید رسید. حتی اگر ریسک ناچیز باشد، ممکن است جوایز بزرگی نصیب کسانی شود که حداقل برای تحقق آن تلاش می کنند.

خودت را برای هرچیزی آماده کن

خودت را برای هر چیزی آماده کن

البته فکر نکنید  که همه چیز به همین سادگی است. همانطور که از نامش پیداست شما ریسک کرده اید !  پس در کنار فواید مثبت این ریسک، ممکن است نتایج منفی هم وجود داشته باشد. شما باید ببینید چه چیزی را در قبال این ریسک کردن می خواهید به دست آورید و اگر ارزش ریسک کردن را داشت باید آمادگی‌ها و برنامه ریزی‌های لازم را هم برای رسیدن به موفقیت و هم شکست خوردن انجام دهید ، شما نمی‌توانید ایده‌هایتان را بدون در نظر داشتن تمامی مراحل پروژه و پیش بینی آنچه که در پایان رخ می‌دهد، رها کنید و به انتظار به ثمر نشستن ریسکتان بشینید.

اما شکست

وقتی از کریس هیل( یکی از کارآفرینان و مدیران موفق در جهان ) راز موفقیتش را پرسیدند او این گونه پاسخ داد: ” یکی از روزهایی که در حال بازگشت به خانه ام بودم و مانند همیشه در ذهنم حساب کتاب می کردم که چگونه می‌توانم درآمدم را تا آخر ماه تمام نکنم، همسرم  با من تماس گرفت و از من خواست وسیله ای را برایش بخرم. من که تا چند دقیقه پیش حتی در ذهنم موفق نشده بودم تا درآمدم را برای مخارج ضروری تقسیم کنم، قطعا نمی توانستم از عهده‌ی این خرج اضافی هم بربیایم و وقتی این موضوع را به همسرم گفتم او با عصبانیت تلفن را قطع کرد .

همان لحظه روی نیمکتی نشستم و ساعت‌ها به فکر فرو رفتم تا آنجا که به این نتیجه رسیدم : وضع اکنون من فقط به این خاطر است که برای رسیدن به آرزوهایم، هیچ ریسکی انجام نداده ام. چرا من برای رسیدن به آرزویی که از کودکی در سر داشتم  یعنی: احداث کردن  یک رستوران ریسک نکردم؟ آن لحظه با خود فکر کردم که سرزنش کردن و افسوس خوردن ، راحت ترین کاری است که می توانم انجام دهم.

همین الان هم برای ریسک کردن دیر نیست. بدین ترتیب توانستم به یکی از آرزوهای کودکی ام یعنی افتتاح یک رستوران ، برسم. چند سال بعد از موفقیت در اولین ریسکی  که در زندگی ام انجام دادم. تصمیم به راه انداختن کسب و کاری جدید گرفتم که این کسب و کار نیاز به سرمایه ای معادل با کل زندگی ام داشت و من هم که تجربه موفقی از ریسک کردن در پروژه قبلی داشتم  با خیالی راحت تر انجام این ریسک را پذیرفتم، اما در این سرمایه گذاری موفق نشدم و بخش اعظمی از سرمایه‌ام را از دست دادم، اما این شکست به مراتب بیشتر از پیروزی قبل باعث موفقیتم شد چرا که با یادگیری اشتباهاتی که انجام داده بودم و اصلاح  کردن آن‌ها در پروژه بعدی به موفقیت بزرگتری رسیدم.

افراد به خصوص مدیران و کارآفرینان باید بدانند که راه رسیدن به موفقیت و ثروت آسان نیست و ریسک پذیری، ذات کارآفرینی است. بعضی از ریسک‌ها موفقیت بیشتری را در پی دارند،و بعضی دیگر کمتر، کارهای ریسک پذیری هستند که تجارت‌تان را می‌سازند یا ویران می‌کنند. اما تنها یک عنصر مشترک میان همه‌ی ریسک‌ها وجود دارد: آنها متمایز‌کننده‌اند، زیرا همچنان تعداد زیادی از کارآفرینان و تاجران تمایلی به ریسک‌ پذیری ندارند.

امیدواریم کمی تصورتان از ریسک کردن تغییر پیدا کرده باشد، شما نیازمند زمان هستید تا بتوانید قدرت ریسک کردن را به دست آورید و زمانی که این قدرت را کسب کردید همواره به یاد داشته باشید که شکست خوردن باعث تمام شدن دنیا نمی شود، چه بسیار انسان‌های موفق و ثروتمندی که موفقیتشان را نه با یک بار شکست خوردن بلکه با چندین بار شکست، به دست آورده‌اند.

به ما بگو چطور هستیم ؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
نمایش بیشتر

مدرسه کسب و کار آیا

مدرسه کسب و کار آیا، یک موسسه آموزش مهارت‌های فردی و توسعه کسب و کار است که ماموریت آن آموزش روش‌های ایده‌پردازی، راه اندازی و ارتقای کسب و کار، مهارت‌های مذاکره و فروشندگی حرفه ای و به صورت کلی ارتقا و رشد افراد، مدیران و سازمان ها می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا