مقالات بازاریابی و برندینگ

چگونه یک وب سایت را طراحی کنیم؟

چگونه یک وب سایت را طراحی کنیم؟ سوالی که همه ما در ابتدای ایجاد یک وب سایت برای شروع کسب و کار خود از خودمان پرسیدیم و به دنبال چرایی آن در صفحات گوگل دنبال محتوای آموزشی رفتیم.  شما برای شروع کسب و کار اینترنتی نیاز به یک وب سایت خوب دارید تا بتوانید نیازهایتان را برآورده کنید. اما سوال اینجاست که با وجود روش های مختلف راه اندازی سایت باید کدام روش را انتخاب کنید؟ پس اگر می خواهید یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنید اما هنوز نمی دانید که چگونه باید یک وب سایت راه اندازی کنید این مقاله را از دست ندهید.

 

طراحی سایت
 

مرحله اول: ثبت آدرس سایت یا دامنه

دامنه domain به معنای لینک سایت یا آدرس است که کاربران به هنگام ورود به صفحات سایت آن را در بالای صفحه مشاهده می‌کنند. قبل از هر کاری، ابتدا باید دامنه سایت مشخص شود که می‌تواند متناسب با موضوع فعالیت باشد. برای مثال اگر شما در زمینه « طراحی سایت » فعالیت دارید و قصد راه اندازی وب سایت را دارید، می‌توانید از واژه هایی اختصاری یا اگر اسم برند دارید به صورت کوتاه استفاده کنید. این مدل انتخاب اسم کمک می‌کند که در ذهن مخاطبان به خاطر سپاری اسم دامنه را راحت تر کنید.

از خط تیره در انتخاب اسم دامنه خودداری کنید. این دامنه ها ارزش چندانی ندارند و بهتر است اسمی را انتخاب کنید که مشابهی ندارد. به عنوان مثال کلمه linasoft بهتر از lina-soft است. چرا که اسم برندینگ بوده و راحت تر هم نزد گوگل و هم مخاطب به خاطر سپرده می شود.

انتخاب دومین

استفاده از com ، .ir ، .net ، .biz ، .org،.info ، .tv و …  که در انتهای دامنه با نقطه آورده می‌شود دومین می‌گویند. به عنوان مثال linasoft.ir  یا linasoft.com یا linasoft.org با غیره با توجه نوع کاربرد و میزان گستردگی فعالیت سایت است. برای مثال وب سایت های که در داخل کشور فعالیت دارند، از پسوند ir استفاده می‌کنند. در حالی که برای راه اندازی یک وب سایت بین المللی، پسوند  com مناسب تر است.

برای ثبت دامنه های ملی می توانید هم از طریق ایرنیک و هم از طریق نمایندگان فروش ایرنیک ( فروشندگان هاست )  برای ثبت دامین اقدام نمایید. لازم است در ابتدا در مورد ایرنیک و نقش آن مختصری توضیح داده شود.

پایگاه فیزیک نظری IRNIC ؛ کارگزار ثبت دامنه های ملی در ایران می باشد که ارائه دهنده ی انواع شناسه های نیک یا NIC-Handle  به کاربران می‌باشد. برخلاف دامنه های بین المللی، برای ثبت دامنه های ملی شرایط و قوانین خاصی وجود دارد که همگی توسط ایرنیک تعیین شده اند . بدین صورت تمامی کاربران برای ثبت دامنه‌های ملی با پسوند‌های مختلف می‌بایست ابتدا قبل از هر اقدامی نسبت به عضویت در این سایت و ثبت یک شناسه ی نیک با توجه به نوع پسوند دامنه ای که نیاز به ثبت آن دارند اقدام نمایند. این شناسه هزینه بسیار پایینی نسبت به دامنه های بین المللی دیگر می‌باشد و برای ایجاد آن نیاز به پرداخت هزینه بالا و صرف زمان زیادی نخواهید داشت.

دامنه .ir به اقسام مختلف نیز ارایه می شود. اگر شما سازمان هستید می‌توانید از پسوند ir.org یا اگر یک دانشگاه هستید از نام ir. sch یا غیره استفاده کنید. تمام دامنه های سازمانی و شرکتی برای ثبت نیاز به مجوز و ثبت شرکت دارند که تمام شرایط آن در سایت نیک برای شما آورده شده است.

 

فضای میزبانی
 

مرحله دوم: ثبت هاست ( فضای میزبانی )

هاست چیست؟ خدمات هاست به یک حساب کاربری با مشخصات و حجم فضای دیسک مشخص در یک سرور امن و مطمئن روی شبکه اینترنت در مراکز داده در دنیا گفته می‌شود که می‌توان در این حساب کاربری سرویس‌های مختلفی از میزبانی وبسایت تا ایمیل و … دریافت کرد.

برای حضور در فضای مجازی وب علاوه بر طراحی سایت نیاز به خرید سرویس هاست از شرکت‌های میزبان دارید. هاست وب سایت روی سرور‌ها در مراکز داده یا دیتاسنترها نگهداری می‌شود و عمده سرورها از دو سیستم عامل لینوکس و ویندوز استفاده می‌کنند. هاست لینوکس معمولا از زبانهای برنامه نویسی PHP و هاست ویندوز از زبانهای برنامه نویسی ASP پشتیبانی می‌کند. سرور لینوکس مبتنی بر سیستم عامل رایگان لینوکس است و این سرویس از امنیت بالاتری برخوردار است لذا اکثر سایت های بزرگ و مهم وب برای خدمات هاستینگ خود از سرور لینوکس استفاده می‌کنند.

برای تهیه هاست می‌توانید از سرورهای داخل ایران یا خارج ایران تهیه کنید. اگر کاربران شما از داخل کشور خواهد بود همان سرور ایرانی کافی است یا اگر قصد فعالیت بین المللی دارید از سرویس‌های خارجی استفاده کنید. هر کدام مزایا و معایبی دارند که خارج از حوصله این بحث آموزشی است اما به صورت خلاصه به آنها اشاره می کنیم :

دسته بندی انواع هاستینگ

  1. میزبانی وب اشتراکی (Shared Web Hosting)

این نوع میزبانی وب از جمله اقتصادی ترین نوع روش‌های وب هاستینگ است.در این روش چندین وب سایت روی یک سرور مستقر هستند که تعداد آن‌ها ممکن است به هزاران وب سایت برسد.گفتنی است این روش به میزبانی مجازی یا میزبانی مشتق شده نیز شناخته شده است.بیشترین وبسایت‌ها در اینترنت از این سرویس استفاده می‌کنند. این سرویس می‌تواند مدیریت شده یا مدیریت نشده باشد که سرویس مدیریت شده آن پشتیبانی بهتری ارائه می‌دهد.

  1. نمایندگی میزبانی وب (Reseller Web Hosting)

در این روش میزان مشخصی از هارد دیسک و پهنای باند سرور میزبان وبی که وب سایت شما روی آن قرار دارد از طرف شخصی به شما تخصیص داده می‌شود. در حقیقت شما می‌توانید خود منابع تخصیص داده شده را به صورت خورد به طور رایگان یا در قبال دریافت هزینه به شخص سومی واگذار کنید.

  1.  میزبانی وب رایگان (Free Web Hosting)

این نوع میزبانی به صورت رایگان به منظور جنبه های تبلیغاتی ارائه می شود که این روش بیشتر مناسب افراد مبتدی یا افرادی است که پول کافی برای خرید یک حساب میزبانی اشتراکی وب ندارند. البته این روش با محدودیت‌های بسیاری در زمینه نرم افزار، پهنای باند، فضای دیسک و … همراه است.

  1. میزبانی سرور مجازی (VPS)

در این روش از میزبانی یک سرور واحد وجود دارد که از طریق نرم افزارهای مجازی سازی به چند سرور مجازی تقسیم می‌شود که از دید کاربر مثل یک سرور اختصاصی است که در انحصار مشتری قرار دارد.در این روش هر سرور مجازی مانند یک رایانه است که از نظر فیزیکی تکه تکه شده و هر تکه برای احتیاجات یک مشتری خاص تخصیص داده شده است، یک سرور شخصی مجازی می‌تواند مدیریت شده و مدیریت نشده باشد.

  1. میزبانی اختصاصی (Dedicated Web Hosting)

در این روش یک سرور به مشتری تخصیص داده می شود و بر خلاف روش اشتراکی در واقع فقط وبسایت مشتری روی آن قرار دارد و مشتری واقعا تنها فردی است که از سرور وب استفاده می‌کند. در میزبانی اختصاصی کارهایی مانند راه اندازی مجدد، نصب سیستم عامل و… به عهده خود مشتری است. بیشتر وبسایت‌های بزرگ از سرورهای اختصاصی استفاده می‌کنند که این قابلیت را داشته باشند تا هرکاری می خواهند با سرورهای خود انجام دهند.

  1. فضای میزبانی سرور (Collocation Web Hosting)

میزبانی در محل شرکت تقریبا شبیه به میزبانی اختصاصی است، با این تفاوت مشتری مالک سرور می‌شود. راه اندازی این سرور به صورت فیزیکی در محل کاربر و در قفسه (rack) آنها صورت می‌گیرد.این سرویس ممکن است از بقیه ی روش ها گران تر باشد اما به دلیل در اختیار بودن سخت افزار ممکن است فوایدی نیز داشته باشد.

7. میزبانی وب ابری (Cloud Web Hosting)

در این روش که با گذشت زمان از محبوب ترین روش‌ها به شمار می رود وبسایت مشتری همیشه در اوج است. این  میزبانی جدولی نیز معروف است. در این روش هاستینگ همواره چندین سرور در حال کار کردن هستند که همواره حداقل یک سرور برای  تحمل بار در دسترس است. به طور مثال زمانی که مشتری به قدرت محاسباتی بیشتری نیاز دارد می‌تواند فورا آن را از ابر بگیرد البته بعد از پایان یافتن کار منابع اشغال شده آزاد می‌گردد.

8.  میزبانی خوشه ای (Cluster Web Hosting)

این روش شباهت زیادی با روش ابری دارد. به این منظور که به دلیل استفاده از سرورهای به اصطلاح خوشه ای از کار افتادگی وبسایت هیچ گاه رخ نمی‌دهد چون در زمان از کارافتادگی یکی از سرورها سرور دیگر به کار افتاده و ترافیک به سمت آن سرور روانه می‌شود.این روش از سرویس هاست امکاناتی مانند کنترل امنیت، توازن بار و منابع داده ای حیاتی سایت با بهره وری و افزونگی بالاتری را در اختیار مشتری قرار می‌دهد.

مرحله سوم: اتصال دامنه به هاست

برای اتصال دامنه به هاست می توان از DNS سرور استفاده کرد. به این صورت که DNS سرور را در کنترل پنل دامنه وارد کرده و سپس از طریق DNS ها، دامین را به هاست متصل کنید. برای اتصال باید به تمامی DNS های موجود دسترسی داشته باشید. این کار از طریق شرکت فروشنده هاست انجام می‌شود. در پایان می‌توانید لینک سایت را در گوگل جستجو کرده و به سایت دسترسی پیدا کنید.

 

 

 

مرحله چهارم: طراحی سایت

با ثبت دامنه سایت و ورود به آن از طریق گوگل، نوبت به طراحی سایت می‌رسد. سایت‌ها با توجه به نوع هدف و موضوع آنها، به اشکال مختلفی طراحی می‌شوند. بنابراین قبل از اقدام به طراحی آن، باید موضوع فعالیت، شرایط کار و همچنین نیازها و امکاناتی که باید در اختیار کاربران قرار بگیرد، به دقت بررسی شوند.

از سوی دیگر طراحی سایت براساس اصول استاتیک یا داینامیک نیز از دیگر مواردی است که در این مرحله باید انتخاب شود. در سایت‌های استاتیک، افراد عادی نمی‌توانند سایت را به روز رسانی کنند. در صورتی که مدیریت سایت در سیستم مدیریت محتوا و بروزرسانی سایت تسلط کافی ندارد، بهتر است از روش طراحی سایت داینامیک استفاده شود. در این روش می‌توان سایت را از طریق نرم افزار مدیریت محتوا (CMS) کنترل کرد. البته سایت‌های حرفه ای، از روش طراحی سایت استاتیک استفاده می کنند.

سیستم‌های مدیریت محتوا نظیر وردپرس، جوملا، لارول و غیره همگی به عنوان یک ابزار ایجاد سایت و مدیریت آن هست که بسته به مهارت شما در استفاده از اینترنت قابل انتخاب و استفاده است. بیشترین سرویسی که استفاده می‌شود وردپرس است که هزاران پلاگین و قالب‌های زیادی برای تمام زمینه‌ها به صورت از پیش آماده شده وجود دارد که با قیمت ارزان تری نسبت به برنامه نویسی شده در اختیار شما قرار می‌دهد. علاوه بر این منابع آموزشی و روش کاربری آسانی دارد.

مرحله پنجم: بارگذاری سایت در هاست

پس از طراحی سایت باید آن را در هاست که از قبل در نظر گرفته ایم، بارگذاری کنیم. برای این کار باید تمامی اطلاعات سایت را به هاست انتقال داده و سپس کدهای برنامه نویسی شده، امنیت سایت، اطلاعات دیتابیس و … را تنظیم کرد.

ویژگی های سایت های حرفه ای ( افراد دارای تجربه ) :

  • عدم استفاده از قالب های آماده
  • استفاده از تگ های اختصاصی قالب
  • تسلط کافی برنامه نویس بر htmlو css برای طراحی قالب
  • رعایت استانداردهای برنامه نویسی
  • استفاده از فنون فتوشاپ و تکنیک های طراحی

 

مزایای وب سایت برای کسب و کارها و سازمان ها :

شاید سوال در ذهن شما باشد که بعد از راه اندازی سایت قرار است از این سایت چه استفاده کنیم و مزیت این سایت برای کسب و کار و برندینگ ما چیست؟ یا سوالاتی از اینکه چگونه می توانیم محصول و خدمات خود را مانند سایت های فروشگاهی برای دیگران بفروشیم. در ادامه همراه ما باشید تا اشاره به این مزایا داشتن یک وب سایت داشته باشیم.

پوسته های وب سایت متناسب با موضوع فعالیت هر کسب و کار به چند دسته تقسیم بندی می شود. اگر شما یک وب سایت برای فروش محصول می خواهید باید سایت فروشگاهی راه اندازی کنید. یا اگر می خواهید یک وب سایت شرکتی داشته باشید باید از پوسته های شرکتی برای این کار استفاده کنید. حتی سایت های تفریحی ، موسیقی ، انجمن و غیره هر کدام پوسته ای مجزا به خود را دارند.

وب سایت کارت ویزیت سیار شما است. یک کانال ارتباط با مشتری از سراسر دنیا محسوب می شود. یک وب سایت به عنوان یک پرسونای سازمانی می تواند در مدیریت زمان و بودجه شما برای معرفی محصول و خدمات کمک کند. علاوه بر این با اتوماسیون سازی فرآیند فروش و عرضه می توانید از نظر منابع انسانی صرفه جویی اقتصادی بیشتری داشته باشید. در فرصت های بعدی بیشتر وارد این مبحث خواهیم شد.

 

اگر قصد دارید کسب و کاری برای خود به راه بیندازید ولی سرمایه کافی برای اجاره و یا خرید مغازه‌ای در پاساژهای بزرگ شهر را ندارید  اکنون می‌توانید از طریق فرصت طلایی که استفاده از شبکه های مجازی آن را در اختیار شما گذاشته است استفاده کنید. مدرسه کسب و کار آیا از طریق برگزاری دوره‌های دیجیتال مارکتینگ به شما کمک می‌کند که راه‌های کسب درآمدهای بالا را از طریق وبسایت ها و شبکه های اجتماعی فرا بگیرید پس همین الان با مراجعه دوره دیجیتال مارکتینگ اشاره شده در این دوره‌ها شرکت کنید و فرصت کسب درآمدهای میلیونی خود را از دست ندهید. 

 

به ما بگو چطور هستیم ؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
نمایش بیشتر

مدرسه کسب و کار آیا

مدرسه کسب و کار آیا، یک موسسه آموزش مهارت‌های فردی و توسعه کسب و کار است که ماموریت آن آموزش روش‌های ایده‌پردازی، راه اندازی و ارتقای کسب و کار، مهارت‌های مذاکره و فروشندگی حرفه ای و به صورت کلی ارتقا و رشد افراد، مدیران و سازمان ها می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا