مقالات مهارت های فردی

تله زندگی : شکست

اگر گرفتار تله زندگی شکست شده باشیم، اعتقاد و باور ما این است که در هیچ کاری موفق نیستیم و توانایی و مهارت کافی برای انجام کارها را نداریم. دائما خود را با دیگران مقایسه می‌کنیم، احساس می‌کنیم که دیگران کارها را بهتر از ما انجام می‌دهند. در تمام زمینه های شغلی، تحصیلی، هنری و… تصورمان این است که بی استعداد، بی لیاقت و ناموفق هستیم

بنابراین هیچ‌گاه از پیشرفت‌های خود خوشحال نمی‌شویم و از زندگی‌مان راضی نیستیم. این عدم رضایت درونی ما و همچنین باور نداشتن توانایی‌هایمان باعث می‌شود از انجام کارهای مهم و جدی فراری باشیم. در دوران بزرگ‌سالی نیز با بزرگنمایی شکست‌های خود باعث تداوم این تله در زندگی‌مان می‌شویم و به‌ این‌ ترتیب همواره تصور می‌کنیم که محکوم به شکست هستیم. در ادامه مطلب تله زندگی شکست از سری مقالات تله‌های زندگی یانگ با ما همراه باشید.

نشانه‌های تله زندگی شکست

  • افراد درگیر تله شکست ( طرحواره ) ، اوضاع را همیشه برخلاف میل خود می‌بینند.
  • کارها را ناتمام رها می‌کنیم، در هر کاری دائما از این شاخه به آن شاخه می پریم و ثباتی در کارهایمان دیده نمی‌شود.
  • نسبت به توانمندی‌های خود بی تفاوت هستیم و بجای اینکه از مهارت‌هایمان صحبت کنیم همواره نقاط ضعف خود را بیان می‌کنیم.
  • در روابط خود تعادل نداریم؛ یا به سمت افراد بسیار شکست خورده می‌رویم تا مرهمی باشند برای شکست‌ها و تجربه‌های بد ما و یا به دنبال افراد بسیار موفق هستیم به این امید که افراد موفق بتوانند زندگی ما را نجات دهند.
  • برای پیشرفت خود هیچ تلاشی نمی‌کنیم. اگر هم در کاری موفق نشویم به بی لیاقتی و کم شانسی‌مان ربط می‌دهیم.

تله زندگی : شکست

علت شکل گیری تله زندگی شکست

  • پدر و مادرمان در دوران کودکی دائما ما را با خواهر و برادرمان مقایسه می‌کردند و بچه‌های مردم را بهتر از بچه‌های خود می‌دانستند.
  • والدینمان و یا یکی از آنها بسیار موفق بوده‌اند و ما به این باور رسیده‌ایم که هرگز نمی‌توانیم به استانداردهای بالای آنها برسیم، پس دست از تلاش کشیده و به خود می‌گوییم که در همین بدبختی بمان، زیرا اگر با معیارهای بلند پروازانه پدر یا مادر خود بخواهی حرکت کنی و ادامه دهی بدجوری شکست خواهی خورد.
  • والدینمان در کودکی به موفقیت‌های کوچک ما توجهی نمی‌کردند و یا مانع پیشرفت ما می‌شدند.
  • در دوران کودکی پدر و مادر ما هیچ برنامه و هدفی برای تربیت و پیشرفت ما نداشتند و به اصطلاح دیمی بزرگ‌ شده‌ایم.

اگر شما در سنی هستید که هنوز هم گرفتار این تله زندگی هستید، اما مانع شما در کسب موفقیت در زندگی و کسب و کار می‌شود، پیشنهاد می‌کنیم در دوره های حضوری و آنلاین مهارت های فردی  شرکت کنید. مطمین باشید با ارایه راهکارهای کسب شده با آمیزه‌ای از تجربه و بررسی علل شکست و پیروزی افرادی که از این تله فرار کرده‌اند بیشتر آشنا خواهید شد.

 

روش‌های مقابله با تله شکست

راهکارهایی که در این قسمت ارائه می‌شود تنها برای افراد گرفتار در این تله نمی‌باشد. اگر درگیر این تله هم نباشیم می‌توانیم با رعایت نکایت زیر زندگی زیباتر و بهتری را برای خود رقم بزنیم.

برای رهایی از تله زندگی شکست، باید دیدگاه خود را نسبت به شکست تغییر دهیم، کودک درون خود را پیدا کنیم و رفتارها و باورهای اشتباه خود را اصلاح نماییم. از شکست‌های خود درس بگیریم، علت شکست خود را پیدا کنیم و راهکار مناسب را برای پیشرفت خود بیابیم. گاهی شکست‌های ما می‌توانند پلی باشند به سوی پیروزی و موفقیت.

به خود یادآوری کنیم تنها فردی نیستیم که در کره خاکی شکست را تجربه می‌کنیم و قرار نیست که همچنان شکست خورده باقی بمانیم. با کودک درون خود مهربان باشیم، او را نوازش کنیم و محبتی صادقانه نثار او کنیم. با کودک درونمان آشتی کنیم و به جای تحقیر کردن، او را درک کنیم و از او حمایت نماییم. به او بگوییم که اگر اشتباهی هم مرتکب شدی تو را تحقیر و سرزنش نخواهم کرد.

به یاد داشته باشیم که موفقیت یک امر درونی و ذهنی است. از همین حالا برای هر موفقیتی که به دست می‌آوریم خوشحال باشیم و از آن لذت ببریم و برای به دست آوردن موفقیت‌ها و پیشرفت‌های بیشتر تلاش کنیم.

 

بنر تله های زندگی یانگ

 

به ما بگو چطور هستیم ؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
نمایش بیشتر

مدرسه کسب و کار آیا

مدرسه کسب و کار آیا، یک موسسه آموزش مهارت‌های فردی و توسعه کسب و کار است که ماموریت آن آموزش روش‌های ایده‌پردازی، راه اندازی و ارتقای کسب و کار، مهارت‌های مذاکره و فروشندگی حرفه ای و به صورت کلی ارتقا و رشد افراد، مدیران و سازمان ها می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا